آسانسور شیبدار
آسانسور شیبدار نوعی از بالابرها به شمار میرود که معمولا برای جابجایی افراد ناتوان و معلول جسمی حرکتی که برای حرکت از ویلچر یا صندلی های چرخدار استفاده میکنند، کاربرد دارد. این وسیله همچنین برای افرادی که توانایی رفت و آمد با پله را ندارند بسیار کارا و قابل استفاده است.
در هر جابجایی، آسانسور شیبدار به شرایط یا تجهیزاتی همچون یک کابین و یک یا دو مسیر شیبدار احتیاج دارد. این نوع بالابرها قابلیت طی کردن مسیرهایی که آسانسورهای استاندارد از آن برخوردار نیستند مانند مسیرهای مارپیچ (پاگردها و …) را نیز دارند. آسانسورهای شیبدار در مکان های مسکونی و تجاری هم قابل نصب و راهاندازی هستند و عمدتا با اهداف خاصی طراحی و نصب میشوند. شما مشتریان و علاقهمندان گرامی میتوانید برای خرید یا اطلاع از قیمت و مشخصات انواع مختلف آسانسور، همچنین بهرهمندی از مشاوره رایگان با شرکت آتی بالابر تماس حاصل فرمائید. همچنین میتوانید برای آشنایی بیشتر با تمام محصولات و اطلاع کامل از انواع خدمات مجموعه آتی بالابر، ضمن مراجعه حضوری به کارخانه، از نزدیک از نمایشگاه ما دیدن فرمائید.
آسانسور شیبدار شرکت آتی بالابر ۰۹۱۲۵۴۶۲۰۵۱
آسانسور شیبدار
آسانسورهای شیبدار بهطور معمول از یک ریل و یک صندلی متصل به آن (در برخی مواقع کابین) تشکیل شدهاند. استفاده از این آسانسورها در مواقعی است که افراد ناتوان جسمی و دارای مشکلات حرکتی و ارتوپدی (مانند سالمندان) در استفاده از پلهها دچار معذورات باشند. البته این بدان معنی نیست که این تجهیزات در جای دیگری کارکرد نداشته باشند. بهعنوان مثال، یکی از موارد بهرهگیری از آنها در کارخانهها یا حتی ساختمانهای در حال ساخت است. مثلا گاهی لازم است تا مواد و وسایلی را برای انتقال به ارتفاعات و سطوح بالاتر جابجای کرد که در این صورت، استفاده از این آسانسورها کار را بسیار راحتتر خواهد کرد.
گونههای مختلف آسانسور شیبدار
بهطورکلی، آسانسورهای شیبدار در دو نوع قابل یافت هستند:
1- آسانسورهای شیبدار
2- بالابرهای شیبدار
کاربرد مورد اول یا آسانسورهای شیبدار همانطور که قبلا در مورد آن صحبت کردیم، انتقال یا جابجایی افراد در سطوح شیبدار مانند راههای کوهستانی یا ساختمانهایی که به فراخور مراحل اجرا، فضای کانالیزه یا عمودی برای راهاندازی آسانسور معمولی ندارند، است. آسانسورهای شیبدار با توجه به مکان نصبشان ابعاد متغیری دارند؛ اما بهطور کلی میتوان در ساخت و اجرای آنها از ابعاد استاندارد نیز بهره برد و محدودیتی در این زمینه برای آنها وجود ندارد.
بررسی انواع بالابرهای شیبدار
- بالابرهای شیبدار امکان بالا یا پایین رفتن از هر پلهای را برای شما راحت از آنچه تصور میکنید فراهم میکنند. طراحی این گروه از بالابرها طوریاست که دیگر، آن مشکلات سابق برای دسترسی و تردد به طبقات بالا (از طریق پلکان) برای ساکنین یا کاربران فضا بهوجود نخواهند آمد.
- این سیستم، یک روش حمل و نقل ساده، مقرون به صرفه، امن و قابل اطمینان برای جابجایی افراد مسن یا توانیاب است. این آسانسورها بهطور گسترده قابلیت اجرا در هتلها، فرودگاهها، حتی منازل و غیره را دارند تا رفت و آمد برای کاربران آسانتر به نظر برسد.
- از بالابرهای شیبدار میتوان به دو صورت ایستاده و نشسته استفاده کرد. یعنی افراد، هم میتوانند بهصورت ایستاده بر آن جابجا شوند و یا به فراخور تواناییشان، همچون ویلچر داران، افراد مسن یا توانخواهان با نشستن بر روی صندلی مخصوص خودشان از آن استفاده کنند.
- وجود یک سکوی عریض در این نوع از آسانسور امکان جابجایی فرد را بر روی صندلی چرخدار یا صندلی تاشو فراهم میآورد. در کنار مسافرین، یک صفحه فرمان قرار داشته که میتوانند از آن برای صدور فرمان حرکت یا توقف در مسیر خود استفاده کنند.
- امکان نصب و اجرای بالابرهای شیبدار در هر دو طرف راه پله وجود دارد.
- علاوه بر دو نوع آسانسور شیبدار بالا که ذکر آنها رفت، نوع دیگری از آنها در پارکینگ استفاده دارد که به آسانسور شیبدار پارکینگ معروف است. البته استفاده از این نوع آسانسورها کمتر شایع است و صرفا در مکانهای خاص (مانند کِشتیها) میتوان از آنها بهجهت جابجایی خودرو بهره گرفت.
- این آسانسورها به لحاظ نوع کارکرد به پنج دسته کلی قابل دستهبندی هستند. این پنج نوع به نامهای آسانسور کششی، هیدرولیک، وینچی، مغناطیسی و کارگاهی شهرت دارند.
1) آسانسورهای کششی
این آسانسور در مجموع از قطعاتی همچون یک فلکه و قرقره فلزی، کابل فولادی به طول مورد نیاز، کابین مسافر، وزنههای تعادل، موتور و قاب فلزی تشکیل شده است. کابلهای فولادی با قرار گرفتن بر روی فلکه، از یک طرف به وزنههای تعادل و از طرف دیگر به کابین حمل مسافر متصل هستند. محل قرارگیری وزنههای تعادل در داخل یک قاب فلزی به نام قاب وزنه است. حرکت این آسانسور همانطور که از نام آن پیداست، با کشش یک سیم بکسل فولادی که از طریق چرخش موتور تامین میگردد (موتور در بالای چاه آسانسور نصب است) تامین میشود. این موتور در برخی از مدلهای آسانسور شیبدار (در محل موتورخانه) در پایین و کنار چاهک نصب میگردد.
2) آسانسورهای هیدرولیک
از مهمترین ویژگیهای آسانسور شیبدار هیدرولیکی را میتوان سهولت در تعمیر، استهلاک و خرابی بسیار پایین، گشتاور اولیه و حرکت آرام در آغاز مسیر اشاره کرد. همچنین میتوان گفت که در طراحی این آسانسورها تعدادی از متعلقات مانند کادر وزنه و سیم فولادی (بکسل) حذف و با برخورداری از یک نمای شیشهای، تبدیل به یک آسانسور بسیار زیبا شدهاند. آسانسورهای این دسته، از محبوبیت خاصی در بین مصرفکنندگان خانگی برخوردارند.
3) آسانسورهای وینچی
قاب وزنه در آسانسورهای شیبدار وینچی بهطور کامل حذف شده است. این نوع آسانسور شیبدار ابتدا از یک سیم بکسل مغز فولادی یا زنجیر آویزان شده و سپس با یک نیروی حرکتی قوی که به طریق نیروی رانشی تامین میگردد، جابجا میشود.
4) آسانسورهای مغناطیسی
بر روی سطح دیواره چاه این آسانسور شیبدار، تجهیزاتی همچون ریل ها قرار دارند که با عمل مغناطیس دائم قادرند بهعنوان یک استاتور موتور عمل کنند؛ در این میان، کابین آسانسور ، خود در نقش یک روتور انجام وظیفه کرده و حرکت را در طول مسیر سبب میشود. به اینصورت که ابتدا با وصل کردن جریان برق به استاتور و بعد از تشکیل میدان مغناطیسی، با القای جریان برق از طریق سیمپیچ های استاتور (ریلها) به سیمپیچ های روتور (کابین)، یک نیروی محرکه برای حرکت کابین آسانسور ایجاد شده و مسافرین یا اشیاء جابجا میشوند.
5) آسانسورهای کارگاهی
کاربرد این آسانسورهای شیبدار غالبا برای انجام عملیات ساختمان سازی و سازههای بلند، در عین راحتی و سرعت کار است. آسانسورهای شیبدار کارگاهی قابلیت این را دارند که از آغاز کار، در سایت یا محل کار مونتاژ شوند و همگام و همزمان با افزایش ارتفاع سازه ساختمانی، آنها نیز بر میزان ارتفاع خود بیافزایند. این بالابرها حتی قادرند در ارتفاعات بالاتر از ۵۰۰ متر مورد استفاده قرار بگیرند. آسانسورهای شیبدار کارگاهی معمولا در ظرفیتهای ۱، ۱.۵ و ۲ تن ساخته شوند.
آسانسور شیبدار شرکت آتی بالابر ۰۹۱۲۵۴۶۲۰۵۱
اجزای تشکیل دهنده ساختمان آسانسورهای شیبدار
آسانسورهای شیبدار عینا از همان اجزای آسانسورهای معمولی تشکیل دادهاند که در ادامه میخواهیم به مرور آنها بپردازیم:
1- درب آسانسور: دربها شامل دو نوع یا دو بخش، یکی درب تاشو کابین آسانسور و دیگری درب ثابت طبقات میشوند. درب آسانسور خود شامل متعلقات دیگری نیز میشود و جنس آن از فلز است.
2- سیم بکسل: از سیم بکسل برای آویزان کردن یا حرکت کابین و وزنههای تعادل آسانسور استفاده میشود. نکاتی که میبایست در هنگام خرید سیم بکسل مد نظر قرار داد، نوع فولاد به کار رفته در ساخت آن (خواص مکانیکی)، مقطع سیم و نیز تعداد سیمهای مصرفی است.
3- تراول کابل آسانسور: زمانیکه بخواهیم کابین آسانسور را به شکل صحیح و ایمن به مکان مورد نظر هدایت کنیم، از تراول کابل آسانسور استفاده میکنیم. وظیفه اصلی و مهم این قطعه انتقال فرمان مسافرین از طبقات یا شستی کابین آسانسور به تابلوهای فرمان آسانسور است. این کابلها در واقع وظیفه فراخوانی صحیح کابین آسانسور به محل مورد نظر را بر عهده دارند. جنس تراول کابل آسانسور معمولا از فلزاتی چون مس، نیمه مس و یا آلومینیوم با روکش مس است و در اندازه های ۱۲، ۱۸، ۲۰ و ۲۴ به صورت رشتهای (افشان) تولید میشوند.
4- ریل آسانسور: در آسانسورهای شیبدار، وظیفه این قطعه، هدایت کابین و وزنه تعادل در مسیر حرکت است؛ البته در نوع مغناطیسی آسانسورها، همزمان وظیفه استاتور را بر عهده دارند. ریلها معمولا از فلز آبکاری شده (سخت شده) و با نیمرخ T ساخته میشوند.
علاوه بر کلیه اجزایی که در بالا ذکر آنها رفت، در ساخت آسانسورها از قطعات متداول دیگری چون متعلقات درب، متعلقات ریل مثل براکت ریل، پیچ و مهره به تعداد بالا، انکودر، فتوسل، کمان مکانیکی و لقمه پیچ هم بهره گرفته میشود. آسانسورها همچنین از متعلقات دیگری برای راه اندازی از قبیل تابلو برق، شستی فرمان آسانسور، گاورنر و متعلقات مکانیکی تشکیل شدهاند.
آسانسور شیبدار شرکت آتی بالابر ۰۹۱۲۵۴۶۲۰۵۱
مکانیزم آسانسور شیبدار
از آسانسورهای شیبدار برای جابجایی در مسیرهای غیر عمودی و دارای شیب استفادههای بسیار میشود و به گونهای تکمیل کننده تسهیلات و خدمات دستگاههای دیگری مانند پله برقی هستند. این آسانسورها توسط یک سیم بکسل بسیار مقاوم که به موتور محرک متصل هستند، امکان جابجایی در خطوط مورب (عبور کابین بر روی ریلهای راهنما) را مییابند. در قدیم، آساسنورها بهوسیله چرخهای داخلی و بیرونی (که وظیفه کفشک را داشتند) در مسیر هدایت میشدند.
چرخهای بیرونی در ظاهر لبه داشتند و با ریل راهنما درگیر میشدند که این امر باعث میشد تا کابین آسانسور به سمت بالا و پایین به حرکت درآورده شود. چرخهای داخلی برعکس چرخهای خارجی، فاقد لبه بودند و با لغزش بر روی ریلهای راهنما میتوانستند کابین را به حرکت درآورند.
ضروری است تا سیستم کامپیوتری آسانسورهای شیبدار، مجهز به سیستم تراز طبقه مجدد باشند تا افراد توانخواه بتوانند راحتتر از آنها استفاده کنند.
آسانسورهای شیبدار عمدتا در جابجایی و انتقال افراد توانخواه و مسن برای دسترسی به طبقات بالا کاربرد دارند؛ البته اگر بهاین منظور از آنها استفاده شود میبایست از ویژگیهای خاصی در طراحی برخوردار باشند.
در صورت امکان، آسانسورهای شیبدار میبایست به دکمهای بهمنظور باز نگهداشتن درب آسانسور بیشتر از زمان عادی، مجهز باشند.
آستانه ارتفاع و مقدار شیب برای آسانسورهای شیبدار چقدر است؟
اساس فناوری آسانسورهای شیبدار بر پایه همان فناوری بهکار برده شده در طراحی آسانسورهای معمولی و عمودی است. این فناوری به آسانسور شیبدار این قابلیت را میدهد تا خود را با سیستمهای با دامنه ۱۰ درجه نسبت به عمود سازگار کند. اما برای آندسته از مکانهایی که شیبشان بیشتر از ۲۰ درجه نسبت به عمود است میبایست آسانسورهای با قطعات تقویت کننده و یک سری تنظیمات اضافه طراحی و ساخته شود.
اغلب، جنس قطعات و اجزای تشکیل دهنده ساختمان آسانسورهای شیبدار از آلومینیوم و فولاد است. نیروی محرکه این آسانسورها نیز بهوسیله موتورهای برقی، تحت کنترلهای الکترونیکی و دکمه فرمان تامین میشود.
مزایا و معایب استفاده از آسانسورهای شیبدار
آسانسورهای شیبدار به دلیل بهرهگیری از تجهیزاتی مانند ریل و کابین متحرک طولی در ساختمان خود، فضای زیادی را اشغال میکنند و به همین جهت میبایست صرفا در مکانهایی نصب گردند که فضای کافی جهت نصب آسانسور معمولی وجود ندارد. آنها همچنین برای استفاده در محیطهای گردشگری و تفرجگاهی و مناطقی که در بالای کوه یا تپه قرار دارند، مناسب هستند؛ چرا که استفاده از تلهکابین یا آسانسور در مناطق صعبالعبور قطعا بر شمار بازدیدکنندگان و آسایش آنها تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
اما در مقابل، این آسانسورها دچار معایبی نیز هستند. یکی از این معایب، دشواری در نصب و اجرای آنها است؛ چرا که مسیر حرکت آسانسور شیبدار قطعا بهطور عمودی نیست و مهارت در اجرا و نصب همه اجزای آن، حرف اول را میزند. همچنین، بنابر وظیفه ذاتی فروشنده در قبال خریدار مبنی بر پشتیبانی و نگهداری دورهای آسانسور، میبایست از تکنسین ماهر و کارکشته در خلال سرویسها استفاده کرد.
سرعت حرکت پایین این آسانسورها از دیگر معایبشان بهشمار میرود. این میزان سرعت نیز عمدتا از زاویه حرکتی و سطح شیبدار ناشی میشود که در نهایت، سرعت حرکت را بسیار کاهش خواهد داد.
آسانسور شیبدار شرکت آتی بالابر ۰۹۱۲۵۴۶۲۰۵۱
ایمنی در آسانسور شیبدار
ممکن است با خود فکر کنید که این آسانسورها بهدلیل زاویهدار بودن مسیر حرکتیشان، از ایمنی لازم برخوردار نباشند اما باید بدانید که در واقعیت اصلا اینطور نیست!
آسانسورهای شیبدار بهدلیل بهرهگیری از ساز و کار کاملاً خودکار و تردد بسیار ایمن بین سطوح مختلف، کاملا قابل اطمینان و امن هستند. این اطمینان دگربار توسط یک سیستم مکانیکی پشتیبانی میشود و تضمین ایمنی مسافران را در حین حرکت بر عهده میگیرد.
در سیستم مکانیکی آسانسورهای شیبدار از یک ترمز ایمنی استفاده شده که در حرکت رفت و برگشت آسانسور به خوبی عمل میکند. یک گاورنر، کنترل سرعت و رعایت سقف آن را بر عهده دارد. همچنین، در این نوع آسانسورها قاب وزنه و بافر هم طراحی و پیشبینی شده است.
از آنجا که که آسانسورهای شیبدار عمدتا در فضای باز و بیرونی جانمایی و نصب میشوند، پیوسته به سیستم دزدگیر مجهز بوده و امکان نظارت بر آنها از راه دور میسر است. این عمل، با نصب افزونه و تجهیزات اضافی بر روی تابلوی کنترل میسر میشود.
ابعاد آسانسور شیبدار
معمولا ابعاد آسانسور شیبدار میبایست میزان مشخص و در حدود استاندارد قرار داشته باشد تا کاربران و بهخصوص افراد مسن و کم توان قابلیت استفاده از آن را به راحتی داشته باشند. همچنین، این آسانسورها اگر در ابعاد استاندارد ساخته شوند میتوانند کارایی با کارایی بهبود یافته ظاهر شوند. ابعاد آسانسورهای شیبدار به شرح زیر است:
1- حدود تعیین شده برای طول و عرض کابین به ترتیب 140 در 110 سانتیمتر است
2- بهمنظور عبور راحت معلولین با ویلچر از درب کابین، عرض این درب میبایست در حدود 80 سانتیمتر در نظر گرفته شود.
3- کابینهای آسانسورهای شیبدار میبایست حداقل در ابعاد ۱۴ * ۱۱ سانتیمتر طراحی و ساخته شوند. همچنین، میبایست حداقل اندازه عرض باز شونده درب کابین ۸ سانتیمتر در نظر گرفته شود.
4- زمان باز بودن درب کابین در این آسانسورها، بیش از سایر نمونهها است. همچنین با برخورداری از سیستم تراز طبقه، این آسانسورها میتوانند در طبقه ای که توقف میکنند، کف آسانسور با سطح طبقه مورد نظر دقیقا هم تراز شود تا امکان رفتوآمد افراد معلول با ویلچر به راحتی فراهم شود.
آسانسور شیبدار پارکینگ
برای جابجایی خودروها در پارکینگ از این آسانسور استفاده میشود. همانطور که از نام آن پیداست، مکان نصب و استفاده از این آسانسورها عمدتا در پارکینگهای طبقاتی و مکانیزه است که یک سیستم کارآمد و بهینه بهجهت جابجایی خودروها در طبقات مختلف پارکینگ بهشمار میرود. علیرغم نصب و بهرهبرداری از آسانسورهای شیبدار در محیط پارکینگهای چند طبقه، باز هم فضای کافی بهمنظور جابجایی آسان خودروها بدون ایجاد مانع و ترافیک وجود دارد؛ همچنین، این وسیله باعث صرفهجویی در وقت رانندگان نیز میشود. لازم است بهجهت راه اندازی این نوع آسانسور در پارکینگها، یک سطح شیبدار ایجاد شود؛ این مسیر برای حرکت کابین خودرو ساخته میشود. شرکت آتی بالابر با سابقه درخشان در زمینه تولید و سرویس انواع آسانسور مفتخر است تا در پروژههایی نظیر احداث و بهرهبرداری آسانسورهای شیبدار پارکینگ همراه شما باشد. مجموعه قدرتمند ما قادر است انواع پارکینگهای طبقاتی را به این سیستم مجهز کند.
سخن پایانی
در این مقاله باتفاق، به بررسی آسانسور شیبدار و اقسام مختلف آن که شامل(کششی، هیدرولیک، وینچی، مغناطیسی و کارگاهی) میباشند پرداختیم.
همچنین، به واکاوی دقیق اجزای تشکیل دهنده این آسانسورها، مکانیزم عملکردشان، آستانه ارتفاع و مقدار شیب برای نصب این آسانسورها، مزایا و معایب راهاندازی و استفاده از آسانسورهای شیبدار، میزان ایمنی در آنها، ابعاد طراحی و ساختشان و در نهای به معرفی آسانسور شیبدار پارکینگ پرداختیم.
بهطورکلی میبایست از آسانسورهای شیبدار، در مواقع ضروری که هیچیک از دیگر گزینهها از کارایی لازم برخور نیستند بهره گرفت. همچنین میبایست هزینههای مورد نیاز برای خرید تجهیزات این آسانسورها را به دیگر پارامترها اضافه کرد و سپس تصمیم نهایی را اخذ کرد. این آسانسورها امروزه در صنعت گردشگری و صنایع سنگین کاربرد گستردهای دارند اما با توسعه فناوری، بهرهگیری از آنها در دهههای اخیر، در صنعت ساختمانسازی نیز رشد قابل توجهی پیدا کرده است. شما مخاطب و سرمایهگذار گرامی، میتوانید جهت بهرهمندی از مشاوره در زمینه خدمات آسانسوری، خرید، طراحی و یا ارتقاء تجهیزات و سیستمهای محرکه اینگونه بالابرها، به یک مجموعه امین و با سابقه اعتماد کرده و خریدی مطمئن را برای خود رقم بزنید. شما میتوانید برای اطلاع دقیق از خدمات و رویت دیگر محصولات نسل جدید آسانسورهای ساختمانی و صنعتی به آدرس: تهران، شهرک چهار دانگه، شرکت آتی بالابر مراجعه حضوری نموده و یا با شماره تلفن 09125462051 ((آقای ساعی)) تماس حاصل فرمائید.